FARMA KONOPLJE (Cannabis Pharma s.r.o.)

CANNABIS Pharma s.r.o. has been processing and using industrial cannabis for many years. Since 2002 they focused on development, production and sales of medicine and cosmetics from hemp, under the trademark name Cannaderm. This was the first cannabis product in Europe, that was sold in pharmacies. Currently the companies focus is the use and development of other potential compounds that are derived from the cannabis plant and cannabidiol(CBD). The first act after many years is the unique platform CBDex - Cannabis without prescription, which was launched to market in the year 2015.

 

CANNABIS Pharma is a company with czech owners and czech capital. All product are made in Czech, according to own recipes. The production process uses the most advanced machinery, knowledge and conclusions, and is in compliance with the harsh standards and regulations related to cannabis manufacture and processing. All products are accepted by the proper authorities and certified to be sold in the EU.

 

BIOMONS 1 d.o.o.

 Podjetje Biomons 1 d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2008. Ustanovila sva ga zakonca Batista in tako dejansko samo preoblikovala s.p., ki sva ga uspešno vodila že od leta 1989. V teh letih sva prepotovala ogromno sveta, pridobila mnogo izkušenj iz področja trženja, vodenja, dela z ljudmi in upravljanja s podjetjem. Leta 2009  je najprej Dejan, naslednje leto pa tudi Darja, naključno spoznal učinke konoplje za zdravje. Preko prijateljev in družine sva spoznala konopljo in na prvem praktičnem bolezenskem primeru v širši družini – zdravljenje na ta način je bilo takrat seveda še nezakonito – tudi vse konopljine dobre strani. Konoplja in njen zdravilni vpliv na človeka sta naju do te mere prevzela, da sva naslednjih sedem let več ali manj študirala, testirala in se izobraževala na tem področju. Ker pa za tovrstni posel nisva imela potrebnega predznanja, sva se v Sloveniji najprej povezala z Inštitutom Zelena Direktiva iz Maribora, ki je eden od začetnikov legalnega zdravljenja s konopljo pri nas. Pri njih sva dobila vse potrebne informacije, znanje, vse potrebne naprave, instrumente, galenski laboratorij, gojili smo lastno konopljo na botaničen način, pa tudi za seme. Na ta način sva se spoznala z vsemi postopki od sejanja konoplje do uživanja preparatov iz te konoplje.  Tako sva razvijala idejo o ciljnih izdelkih, ki bi pomagali pri  različnih človeških zdravstvenih problemih. Razvoj je postal zahteven in začel presegati najino znanje in zmožnosti. Odločila sva se, da se poveževa s kakšnim priznanim vodilnim podjetjem iz tega področja.
Preden sva se odločila za sodelovanje s katerim od vodilnih razvijalcev in proizvajalcev konopljinih izdelkov za zdravje, sva v dveh letih prekrižarila dobršen del Evrope, obiskala kar nekaj strokovnih sejmov, pregledala in preučila ogromno podjetij in pridobila informacije iz vseh strani.

Za podjetje CANNABIS Pharma s.r.o. sva se odločila predvsem zaradi njihove več kot 12 letne tradicije pri razvoju izdelkov, zaradi zagotavljanja najvišje možne kvalitete, standardov HACCP in GMP, najboljšega evropskega znanja na tem področju in predvsem tudi zaradi najsodobnejšega pristopa pri pridelavi zdravilnih pripravkov iz konoplje z najsodobnejšimi stroji in postopki. Podjetje CANNABIS Pharma s.r.o. razvija in uspešno trži te produkte širom po Evropi in Ameriki. Produkti so uveljavljeni v Nemčiji, Španiji, Franciji, na Nizozemskem, v Češki Republiki,  na Slovaškem, na Poljskem, pravkar podjetje CANNABIS Pharma s.r.o. pripravlja vstop na avstrijsko področje in drugod. Povezava s podjetjem CANNABIS Pharma s.r.o iz Češke je bila prelomna, saj sva šele s pomočjo njih prišla, do RES čistega in kakovostnega izdelka (izdelkov). Podjetje CANNABIS Pharma s.r.o. se ukvarja z razvojem in trženjem pripravkov, imajo pa v lasti tudi podjetje CBDepot, ki je predelovalno podjetje, kjer pridobivajo najkakovostnejše surovine za izdelavo preparatov. Tvorno sodelujejo tudi z državnimi inštituti in laboratoriji na Češkem, ki s svojimi izkušnjami in vedenjem ter opremo učinkovito pomagajo pri razvoju.
Vizija podjetja Biomons 1 d.o.o. pa ni samo v tem, da želiva ljudem ponuditi, naraven, učinkovit in človeku prijazen pripravek, ki olajša marsikatero težavo in dviguje kakovost življenja, ampak je vizija tudi v tem, da ljudem predstaviva vse dobrobiti konoplje, kako jo lahko s pridom uporabljajo v domačem okolju, kako jo vzgojijo in kaj vse lahko iz nje naredijo. Zavzemava se za čimprejšnjo rešitev kaosa, ki vlada na zakonodajnem področju (ne samo pri nas, povsod po svetu), dekriminalizacijo konoplje in takšno regulacijo iz strani oblasti, ki bi ljudem dopuščala, da bi lahko sami  zasadili in se oskrbovali z dobrobitmi te čudovite “rožice”. V ta namen sva se povezala tudi z vseslovenskim projektom “Skupaj za zdravje človeka in narave”, kjer preko predavanj, literature in osebnih stikov poiskušamo na nek način ozavestiti oz. spoznati s konopljo ciljne skupine ljudi, ki so tega najbolj potrebne. Skupaj si želimo spremeniti naš odnos do konoplje.