Moški 55 let, stresno delo…

Začel je jemati Tinkturo Fyzio dvakrat na dan 6 kapljic in jo uporabljal en mesec.
Po nekaj dneh uporabe pravi, da se počuti neobičajno dobro. Pri uživanju kapljic direktno v usta ima za nekaj minut čuden okus in občuti rahlo žgečkanje v grlu. Po enem tednu uporabe ugotovi, da se bolečina več ne pojavi, kljub velikim fizičnim naporom pri delu (prenašanje bremen). Na splošno, po prvem tednu opazi boljše počutje in spanje.
V drugem tednu ugotavlja, da nenavadno trdno spi in se zbudi spočit (čeprav se včasih ponoči zbudi),  tudi kadar pozno v noč dela na računalniku. Bolečine v hrbtu so se vrnile, ampak kronične bolečine, ki so segale v nogo so izginile.
V tretjem tednu občuti blago zaprtje, bolečine v hrbtu spet izginejo. Ker je bila pomlad in je zunaj že vse cvetelo, je opazil, da nima alergijskih reakcij na cvetni prah, kot jih je imel vsako leto. Občutil je le rahel čuden občutek v grlu. Še vedno se počuti dobro in na splošno spi bolje.
V četrtem tednu se je pojavila blaga bolečina v hrbtnem delu, ampak je hitro izginila.
Na splošno se je ves mesec bolje počutil, z globokim spanjem, z zelo redkimi močnejšimi bolečinami v hrbtu in presenetljivim izginotjem alergijskih simptomov, ki so se zgodili vsako leto.

Suzana Škodová dr.med.

Zdravnica splošne medicine

Praga, marec 2016