Ženska 55 let, glavobol

Začela je inhalirati inhalacijsko tekočino FORMIG z doziranjem 6 kapljic na dan mesec dni. Po prvem tednu je bilo število zagonov vročičnih oblivov približno enako, po drugem tednu jemanja je opazila spremembo, saj se je število vročic znižalo na 10 krat na dan. Bolečine v hrbtenici so minimalne, razen enkrat po težjem fizičnem delu na vrtu. Glavobol se je pojavil le enkrat in je izginil tekom noči.
Po drugem tednu jemanja so se pojavile bolečine v prsnem delu hrbtenice in so trajale tri dni, glavobolov ni bilo, številno vročičnih oblivov na dan je v enakih mejah. V tretjem tednu je pacientko hrbtenica prisilila, da obišče fizioterapevta, vendar ji je pomagal samo pri sprostitvi težave. Glavobol se pojavi enkrat tedensko v blagi obliki. Število vročičnih oblivov je enako.
V četrtem tednu so bolečine v hrbtenici izginile, glavoboli so se pojavili za nekaj ur, medtem, ko so vročični oblivi še vedno 12-15 krat na dan.
Na splošno bi lahko ocenili, da je pacientka imela pozitiven odziv kar se tiče glavobolov, ki so sedaj časovno bolj omejeni in blažji. Glede bolečin v hrbtu ni opazila posebnega učinka. Telesno se je počutila bolje in dobro je spala.

 

Suzana Škodová dr.med.

Zdravnica splošne medicine

Praga, marec 2016

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.